Expo helende schilderijen in bib : In de bib loopt nog tot 31 januari een tentoonstelling met werk van Greet Mermans. Al van kinds af aan is schilderen en tekenen een passie voor Greet. Het non-verbale is altijd een manier geweest voor haar om zich uit te drukken. Ze volgde les aan de tekenacademie van Mol en Arendonk. Na de geboorte van haar twee kinderen, is ze als autodidact opnieuw beginnen schilderen.

Een fascinatie voor het vrouwelijke lichaam en de gezondheid ervan, waren lange tijd haar inspiratiebron. Ook haar sjamanistische ontwikkeling weerspiegelde zich in haar werk. Helende schilderijen zijn werken die gechanneld worden. Het lijken boodschappen uit andere dimensies, voor deze tijd van verandering en transformatie. Vol symboliek en detail zijn dit werken die je best 'ontvangt' vanuit een meditatieve, ontspannen geest. Wie weet is er ook voor jou een boodschap bij! Op www.greetmermans.be vind je meer info terug over haar werk. De expo is gratis toegankelijk.

Geel kiest sportlaureaten 2014

Op vrijdag 16 januari 2015 vindt in cultuurcentrum de Werft om 20u de verkiezing plaats van de Geelse sportlaureaten 2014. Tijdens die avond verkiezen de leden van de sportraad en de pers de sportbelofte, sportvrouw, sportman en meest verdienstelijke sportvereniging van het jaar 2014. Een overzicht van de genomineerden vind je terug op www.geel.be.

Vacature medewerker verkeersveiligheid

Als startbaner op zoek naar een eerste job? Het stadsbestuur zoekt een voltijds medewerker verkeersveiligheid (M/V), met contract bepaalde duur van 1 jaar. Als medewerker verkeersveiligheid word je tewerkgesteld op de dienst openbare werken en verkeer.

Je takenpakket bestaat onder andere uit het begeleiden en organiseren van verkeerseducatieve projecten, beheren van databanken en verkeerstellingen. Je zal ook optreden als gemachtigd opzichter aan de schoolpoorten. Alle info over profielvoorwaarden en ons aanbod vind je terug op www.geel.be.

Vacature groenambtenaar

Stad Geel zoekt een voltijds groenambtenaar (M/V), niveau B1-B3 - in statutair verband. Je ondersteunt de groendienst op vlak van coördinatie en je verschaft technisch advies inzake aanleg en onderhoud van het groenpatrimonium. Je geeft ook advies inzake natuurbeheer en natuurvergunningen. Alle info over profielvoorwaarden en ons aanbod vind je terug op www.geel.be.

meer info: personeelsdienst, 014 56 61 30, personeelsdienst@geel.be

Stad Geel zoekt een voltijds technisch medewerker interieurafwerking en decoratie (M/V), niveau C1-C3 - in statutair verband. Je geeft dagelijks leiding geven aan de ploeg van medewerkers die instaan voor schrijnwerkerij, decoratie- en schilderwerken, onderhoud en herstellingen van daken, onderhoud en herstellingen van speeltoestellen, zodat het stedelijk patrimonium goed verzorgd, in goede staat gebracht, gehouden, uitgebreid en aangepast wordt. Alle info over profielvoorwaarden en ons aanbod vind je terug op www.geel.be.

Wervingsreserve medewerker facilitaire diensten

OCMW Geel gaat over tot aanleg van een wervingsreserve voor de functie van medewerker facilitaire diensten, niveau E1-E3 - in gesco/contractueel/statutair verband – voltijds/deeltijds. Je staat in voor het dagelijks onderhoud van alle gebouwen van het OCMW en zorgt voor een verzorgde, gezellige en hygiënische werk- en leefomgeving. Alle info over profielvoorwaarden en ons aanbod vind je terug op www.geel.be.

Vacature schoonmaker/schoonmaakster

AGB Geel zoekt een deeltijds schoonmaker/schoonmaakster (M/V), niveau E1-3 in contractueel verband. Je voert schoonmaakopdrachten uit ten einde de stedelijke (sport)infrastructuurgebouwen net en proper te maken en te onderhouden om zodoende te zorgen voor een aangename omgeving. Je staat in voor een optimale hygiënische toestand van de infrastructuur. Alle info over profielvoorwaarden en ons aanbod vind je terug op www.geel.be.

Campagneweekend Vredeseilanden

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 januari vindt het jaarlijkse campagneweekend van Vredeseilanden plaats. Aan de verschillende Geelse supermarkten zullen vrijwilligers gadgets verkopen ten voordele van Vredeseilanden. De focus van de campagne ligt dit jaar op voedselschaarste, meer bepaald op cacao.

Veel mensen ervaren cacao als een luxeproduct, maar zouden toch niet zonder kunnen. Door de stijgende vraag naar cacao - onder meer in China en India - maar een stagnerende markt, dreigt er een tekort. Grote producenten zoals Nestlé, Mars en Barry-Callebaut waarschuwen voor een wereldwijd tekort van 1 miljoen ton tegen 2020. Vredeseilanden wil investeren in een duurzame en eerlijke productie en handel van cacao. Daarom werken ze samen met de coöperatieve CACAONICA in Nicaragua.

Grote bedrijven als Ethiquable en Ritter Sport hebben zich geëngageerd om cacao af te nemen van CACAONICA. Op die manier ondersteunen ze de boeren in het Zuiden. Iedereen die tijdens het campagneweekend een gadget van Vredeseilanden koopt, steunt rechtstreeks de eerlijke cacaoproductie in het Zuiden.

Daarenboven ontvang je een bon waarbij je een reep chocolade van Ethiquable gratis krijgt bij aankoop van twee repen in één van de verkooppunten.

Luysterbos viert Verloren Maandag

Op maandag 12 januari om 12u viert dienstencentrum Luysterbos Verloren Maandag. Dat kan uiteraard alleen met heerlijke appelbollen en worstenbrood, geserveerd met een lekker tasje koffie. Wens je mee te komen smullen, laat dan een seintje. Bij inschrijving geef je door wat je graag hebt: 2 appelbollen, een worstenbrood en appelbol of 2 worstenbroodjes. De kostprijs bedraagt 7,50 euro. Inschrijven kan via onderstaande gegevens. Het aantal plaatsen is beperkt.

Bingonamiddag in Luysterbos

Op vrijdag 9 januari opent dienstencentrum Luysterbos de deuren voor een gezellige namiddag bingo. Verwacht je aan enkele uurtjes lachen, met een lekker drankje en in goed gezelschap. En wie weet ga je naar huis met een leuke prijs. De namiddag start om 13.30u. Deelnemen is gratis. Per bingokaart betaal je 1 euro.